Lego Starflier MOC


Alweer een paar weken geleden had ik een vliegtuigje gebouwd op basis van Lego set 31086 Futuristic Flyer. Een zogenaamde MOC (My Own Creation). Ik heb em ‘Futuristic Starflier’ genoemd. Een vliegtuig waarmee je niet alleen door de lucht kan zweven, maar ook de ruimte kan verkennen en nieuwe planeten mee kan ontdekken. Heel avontuurlijk dus 🙂

Ik heb wat foto’s gemaakt (uiteraard met de nieuwe lens) en de instructies online gezet op Rebrickable.com.

Het model is in 3D nagebouwd met BrickLink Studio en daar vervolgens ook de instructies mee gemaakt in PDF. Naast foto’s heb ik ook wat 3D renders gemaakt (de laatste 2 afbeeldingen) met het opensource 3D programma Blender. Door vanuit BrickLink Studio te exporteren naar LDRAW format en in Blender weer te importeren met behulp van de LDRAW plugin (https://github.com/TobyLobster/ImportLDraw) kan je je model in Blender laden.

Via https://mecabricks.com/ kan je overigens direct online in je browser Lego 3D modellen maken en ook renderen. Wellicht dat ik het model binnenkort ook daar nog even importeer.

,